Vår verksamhet utgår från ett brett systemperspektiv, där energiteknik, innovation, och policy kopplas till hållbar utveckling. Vårt perspektiv är globalt, och vi samarbetar med många länder och världsorganisationer varav några är IEA, UNDESA, UNESCAP, FAO, World Bank och SIDA.
Forskningsområden
Energitillgång och utveckling
Hur kan vi tillgodose de fattigastes energibehov till ett pris de har råd med? Hur kan vi uppnå SDG7?
Hur kan vi möjliggöra övergången till låga koldioxidutsläpp med hjälp av en cirkulär ekonomi? Vilka är de potentiella synergierna och avvägningarna i praktiken? Vad kan vara lämpliga indikatorer för att bedöma cirkularitet och konsekvenser för hållbarhet?
Hur kan vetenskapliga verktyg, datastandarder och metoder utvecklas på ett öppet och inkluderande sätt? Vad driver användningen av vetenskapliga verktyg med öppen källkod?
Vilken roll spelar innovation för att möjliggöra tekniska förändringar i energisystem? Hur står innovationer på systemnivå i jämförelse med enskilda teknologier? Fokus sträcker sig från städer och transportsystem till nationella och kontinentala energisystem.
Interaktion mellan vetenskap, politik och samhälle
Hur bygger vi kapacitet effektivt? Hur kan vi bäst utbilda regeringstjänstemän i användningen av dES-verktyg? Hur ska vi kommunicera nya rön från komplexa modeller och hur kan vi få del av intressenternas kunskap?
Integrerade klimat-, mark-, energi- och vattensystem
Hur planerar och designar vi system som är bättre än deras beståndsdelar? Hur drar vi nytta av synergier, navigerar i avvägningar och undviker vägvalsberoende fällor?